Workshop babymassage

Door middel van bepaalde aanraak technieken kun je een baby masseren. Aanraken is voor een pasgeborene de eerste taal, en speelt een belangrijke rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en baby.

De positieve werking van aanraking heeft een effect op

  • Emotioneel gebied voor de baby: Door massage van gespannen spieren komen emoties tot rust, daarnaast neemt door regelmatige massage het stress hormoon (cortisol) af in de bloedstroom en het vrij komen van endorfine (hormoon wat pijn kan onderdrukt) wordt gestimuleerd. Hierdoor kan een baby zich lichamelijk veel prettiger voelen.
  • Lichamelijk gebied van de baby: Massage stimuleert de bloedsomloop en ontspanning van spieren. Ook leert de baby zijn eigen lichaam al meer kennen.
  • Emotioneel gebied van de ouder: Massage zorgt voor intimiteit tussen ouder en kind, daarnaast krijgt de ouder ook meer zelfvertrouwen in de omgang en het verzorgen van de baby.

Baby massage helpt verlichtend tegen kramp en veel baby’s slapen er beter door.

Daarnaast is babymassage ook nog eens erg leuk om te doen.

In deze workshop van 2 lessen leer je je kindje masseren. We nemen stap voor stap alle lichaamsdelen door om te masseren. Er wordt ook aandacht besteed aan de krampjes massage die je kunt toepassen wanneer de baby kramp heeft.

Daarnaast krijg je verschillende tips en adviezen over de motorische ontwikkeling.

De babymassage is voor ouders van een baby vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden oud.

De massage wordt gegeven door een kinderoefentherapeut in een groep in de praktijkruimte van Beter bewegen (kinder)oefentherapie in het pand van Verloskundige praktijk Uitgerekend Woerden.

Kosten voor de workshop zijn €45,-  (voor 2 lessen van 60 minuten).

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor data en tijden. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een groep samen te stellen. Data en tijden gaan dan in overleg.

Heeft u vragen of wilt u  zichzelf  op geven voor de workshop neem dan contact op.

 

Contact info

06-53918310

martine@beter-bewegen.com

To Top